Over

“Stek is een creatief bedrijventerrein. Waar, ondernemers samen toekomstbewust innoveren en inspireren. Iedereen zich welkom voelt en mens en planeet centraal staat.”

Samen toekomstbewust en waardevol

 

Vanaf de oprichting in 2014 zijn er op het terrein kantoorunits, werkplaatsen, vergaderruimten, horeca en winkeltjes gebouwd en gemaakt van restmateriaal. Bij STEK gaan we zorgvuldig om met het hergebruik van waardevolle producten en materialen en investeren we in kennis. Op alle vlakken experimenteren wij met het terugbrengen van afval en reststromen. Wij zetten in op een zo breed mogelijke duurzame ontwikkeling.

 

Kennis in beeld

Door onze enorme verscheidenheid aan initiatieven, ondernemers en medewerkers, hebben we bij STEK veel kennis opgebouwd over hergebruik van materialen en productten, upcycling, regenwateropslag, plasticvrij leven, voeding, biodiversiteit en lokale helden. Dat is allemaal terug te zien aan de unieke units, bouwsels, toegepaste kennis en activiteiten op ons terrein. Op het terrein vind je o.a. een meubelmakerij en eengrafisch ontwerper die alleen met hergebruikt hout werkt, een fietsenmaker die fietsen repareert en recycled en een tegelzetter die plastic tegels maakt van gebruikte cd-hoesjes en wieldoppen.

 

Inzicht in hergebruik en consumptie

Je ziet op STEK dat productie en winkelen anders kan. Stekkers laten je zien hoe producten met hergebruikt materiaal worden gemaakt en hoe het uiteindelijk op een ambachtelijke manier een eindproduct tot stand komt. Neem vooral je eigen voorraadpot, tas of bakje mee, als je gaat winkelen op Stek! Daarmee willen we graag inspireren tot nadenken over eigen gewoontes en consumptie binnen de huidige maatschappij en laten zien dat er andere oplossingen zijn.

 

Samenwerking en ontwikkeling

Met schoolgemeenschappen, diverse organisaties en gemeenten organiseren we samen circulaire-, duurzaamheids- en groenprojecten, onderzoeken en panel discussies. Stimuleren we onze bezoekers om Daarnaast bieden we diverse stage en leerwerk- en werkplekken aan voor iedereen die zich graag wil ontwikkelen in bepaalde vaardigheden op persoonlijk vlak of ondernemerschap.

 

Ook ondernemen op Stek? Word Stekker!

Samen inspireren en beleven

 

Meer dan 30 ondernemers houden zich op Stek bezig met duurzaamheid en zijn creatief met hergebruik van bouwmaterialen.

 

STEK gelooft in een andere manier van samen leven. Een toekomst vaste wijze van samenwerken, samen leven en ondernemen: groen, circulair, lokaal en collectief. STEK is daarom een inspirerende ontmoetingsplek voor stadsgenoten, creatieve ondernemers en het bedrijfsleven. Met haar unieke en duurzame bouwwerken en ruimtes op het terrein en met een natuur-speelparadijs voor de kinderen is het een bijzondere ‘wijk’ geworden op het Haveneiland #crossmark.

STEK als beleving

Bij STEK worden al je zintuigen gestimuleerd en geprikkeld. We nemen je mee in een beleving. Regelmatig organiseren we workshops, proeverijen, STEK markten en events. Wil je meer weten over STEK? Boek dan een STEK-Toer.

 

Makers welkom!

Onze deuren staan open voor makers en creatievelingen, die mooie producten, diensten of cultuur willen tonen. STEK biedt letterlijk en figuurlijk een podium en een platform voor nieuw duurzame en circulair ondernemerschap en talentontwikkeling

Samen creëren en innoveren

 

Stek maakt deel uit van CrossMark Breda en organiseert samen met andere culturele organisaties zoals ElectronBelcrum Beach en Pier 15, activiteiten in het havenkwartier. STEK is ook de thuishaven van BredaPhoto en geboortegrond van Circus Festival Breda. Op de maandelijkse STEKmarkt is plaats voor kleinschalige duurzame ondernemers en particulieren die hun spullen te koop willen aanbieden.

 

Stek geeft creatieve ondernemers de ruimte en de vrijheid om te experimenteren, te ontwikkelen en te groeien. Dit doen we door betaalbare bedrijfsruimtes en kavels aan te bieden op een bedrijventerrein waar regelarm gebouwd en gewerkt kan worden. Stek is de afgelopen 9 jaar ontwikkeld van een kale vlakte naar een bedrijventerrein met een inspirerende infrastructuur. Creativiteit, ambacht en experiment komen hier samen. Of je nu een startende, zoekende, experimentele, parttime ondernemer bent. STEK biedt je de steun, ruimte en de tijd om jezelf als ondernemer te ontplooien.

 

Pionier in Breda

Op STEK worden alle nieuwe ondernemers zorgvuldig en door de stekkers samen geselecteerd op basis van ondernemerschap, innovatie, creativiteit, duurzaamheid en de motivatie om onderling samen te werken. Ondernemers op STEK vullen elkaar aan en benutten elkaars talenten. Door deze selectie is Stek pionier op het gebied van circulaire economie in Breda.

 

Co-creatie en inclusiviteit

Er is op STEK een unieke diversiteit ontstaan van makers, retail, horeca, dienstverlening en ontspanning. Door het stimuleren van ontmoetingen, verbindingen en kruisbestuiving met de directe omgeving en de wijk Belcrum, schoolgemeenschappen, bedrijven, gemeente en uiteenlopende stichtingen en organisaties, creëren we een gemeenschap van co-creatie en inclusiviteit.

Het Visie en ambitieplan 2022-2027 van STEK lees je hier.

Samen gastvrij en oog voor iedereen

 

Bij STEK hebben we oog voor anderen, helpen we elkaar en vragen we om hulp als dat nodig is. Dit maakt ons een sterke ondernemersgemeenschap die in elkaar investeert, van elkaar leert en met elkaar samenwerkt.

 

Vrij toegankelijk

STEK een vrij toegankelijke ontmoetingsplek; 16 uur per dag kan je als bezoeker verwonderen en vermaken, of je nu jong of oud bent. Het biedt ook de buurt een mooie plek om samen te komen. Om sfeer te proeven, ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom.

 

Inclusiviteit en gelijkheid

Jezelf zijn, dat kan op STEK. Beperkingen bestaan niet op STEK; We bieden je ruimte ondersteuning en tijd om als ondernemer, stagiaire, vrijwilliger of bezoeker je te ontplooien en op te bloeien. Daarnaast organiseren we diverse uitjes, workshops en platforms om gelijkheid bij jong en oud te bevorderen.