Weeshout

In het kloppende hart van STEK, te midden van creativiteit en hergebruik, ontstaat een klein wonder genaamd ‘Weeshout’. Hier, waar goed en bruikbaar hout vaak genadeloos wordt weggegooid, vindt een betoverende transformatie plaats.

Weeshout is als een beschermengel voor de verweesde stukken hout die niemand meer lijkt te willen. In deze werkplaats, doordrenkt met de geur van houtsnippers en doordrongen van passie, is Ko Baljet de meester-tovenaar. Met behendige handen en een liefdevolle visie, hergebruikt hij deze afgedankte planken en geeft ze een nieuw leven als een bank, een tafel, of een kruk. Hij tovert van vergeten hout prachtige deuren, bedden en zelfs plantenbakken.

Wat Weeshout zo bijzonder maakt, is hun toewijding aan duurzaamheid. Hier wordt uitsluitend gewerkt met gebruikt materiaal, vaak afkomstig van wegwerppallets. Op deze manier krijgen deze pallets een tweede kans, voorkomend dat ze terechtkomen in de eindeloze afvalstroom.
Weeshout is niet zomaar een werkplaats; het is een natuurlijk verantwoorde tak van bedrijf. Hier wordt elk stuk hout met zorg en aandacht behandeld, met het milieu in gedachten.

En als je nieuwsgierig bent naar de magie van Weeshout, ben je van harte welkom. De deuren staan open op iedere maandag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wil je contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar komonte@hotmail.com.

Stap binnen bij Weeshout, waar oude planken nieuwe verhalen vertellen en waar duurzaamheid en vakmanschap hand in hand gaan. Hier wordt het verleden omgezet in een prachtige toekomst, één stuk hout tegelijk.