Smederij Vulcanus

Geïnspireerd door YouTube en onderwezen door mijn ingenieursstudie begon ik met smeden als een hobby. Na het lezen van tal van boeken en het zij aan zij smeden met andere smeden zijn mijn vaardigheden verder ontwikkeld. Intussen is het een uitgegroeid tot een passie waar ik veel voldoening uithaal.

Voor de ontwikkeling van mijn producten maak ik gebruik van circulaire materialen. Denk hierbij aan oude scheepskettingen, bladveren van auto’s en het hergebruik van oude gereedschappen. Het hout voor de handvaten is FSC gekeurd en komt vanuit houtrestanten van een lokale houtzagerij.

Producten van Smederij Vulcanus worden geproduceerd met robuustheid, gebruiksvriendelijkheid en functionele kunst als voornaamste drijfveer. Een enkel product waar u levenslang van kan genieten en een trouwe rol vervult in uw leven.

Sinds dit jaar is Smederij Vulcanus geopend op STEK in Breda, waar ik naast mijn werk in de technische branche regelmatig te vinden ben. Ook ben ik vrijwillig smid in Prehistorisch Dorp in Eindhoven, waar ik mijn passie mag delen met de vele bezoekers die langskomen. Voel u vrij om eens een kijkje te komen nemen op locatie!

 

Je kunt mij vinden achter op STEK in de romneyloods!

Contact