Nachtbrood

De zon komt op
langzaam kneed ik het brood
mee met het zonlicht
de nieuwe dag in

In maart 2016 heb ik mijn nieuwe desembakkerij in Breda opgestart, en dit jaar vieren we ons 7-jarig bestaan op STEK. Elke vrijdag en zaterdag ben ik toegewijd aan het bakken van vers desembrood. Rond 11 uur ‘s ochtends ligt het warm en geurend op je te wachten in onze bakkerij op Veilingkade 9 in Breda, en ik bak door tot ongeveer 5 uur ‘s middags. Maar wees er snel bij, vooral als je onze favoriete broden zoals ui-kaas of spelt wilt proeven, want die vliegen regelmatig de deur uit.

Voor ultiem gemak kun je ons desembrood ook online reserveren en het dan afhalen en betalen in onze bakkerij op de Veilingkade in Breda. Zo ben je zeker van een smaakvolle traktatie.

Bij Nachtbrood draait alles om zuivere grondstoffen en respect voor het oude ambacht. We gebruiken geen toevoegingen en bereiden ons deeg met zorg en lange rijstijden. Onze desem is al 8 jaar in de maak en geeft ons brood die unieke smaak. We volgen het proces dat Professor Raymond Calvel in 1960 ontdekte, wat resulteert in een vers, knapperig brood dat de hele dag door uit onze kleine oven komt.

We geloven in eerlijke en pure grondstoffen. Ons meel komt van de gerenommeerde groothandel Hermus, en ons zout is handmatig gewonnen door Sel Gris de Guérande, een puur zeezout rijk aan magnesium en natuurlijk natriumarm. Ons zuurdesem bestaat voor 100% uit melkzuurbacterie, wat ons brood een karakteristieke smaak geeft en het langer houdbaar maakt.

Het water dat we gebruiken krijgt 24 uur de tijd om te zuiveren, zodat er geen chloor meer aanwezig is. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van onze heerlijke broden.

Ons respect voor het oude ambacht betekent dat we ons deeg minimaal 14 uur laten rijzen, waardoor de smaken zich langzaam kunnen ontwikkelen. We bakken direct op de ovenvloer, wat resulteert in een krokante, dunne korst vol smaak.

Ons brood is een viering van de vier elementen: aarde in het meel, water in het zeezout en het aanmaakwater, vuur in de zuurdesem en de houtoven, en lucht dankzij het gisting/fermentatieproces. Zo ontstaat ons brood, een waar kunstwerk van smaak en ambacht, elke dag opnieuw geboren bij zonsopgang.

 

Voor meer informatie, bestellingen of gewoon om een praatje te maken over ons heerlijke brood, aarzel niet om contact met ons op te nemen via brood@nachtbrood.org. We kijken ernaar uit om van je te horen en jou te laten genieten van onze met liefde gebakken creaties.

brood@nachtbrood.org