Kop & Co

Matti’s reis begon met een opleiding in werktuigbouwkunde en bracht hem langs verschillende werkgevers, van machinebankwerker tot gereedschapsmaker. Uiteindelijk vond hij zijn plek als instructeur bij Avans Hogeschool, waar hij zijn diepgaande passie voor techniek deelde met toekomstige ingenieurs.

In zijn vrije tijd ontdekte Matti de kunst van het bouwen van schaalmodellen van stoomwerktuigen. Locomotieven, tractoren en stationaire installaties werden onder zijn bedreven handen tot leven gewekt. Maar Matti zou Matti niet zijn als hij zich niet had uitgedaagd tot het ontwerpen en creëren van de gereedschappen en machines die nodig waren voor deze bijzondere hobby.

Ongeveer drie jaar geleden ontdekte Matti STEK, op zoek naar een plek om zijn stoomsloep te restaureren. Daar ontmoette hij Thijs, de beheerder van de ‘loods om oud ijzer,’ waar hij de kans kreeg om aan zijn sloep te werken. De samenwerking, de sfeer en het gevoel van gemeenschap op STEK raakten Matti diep, en hij besloot dat dit de plek was waar hij een bedrijf wilde beginnen.

En zo werd Kop & Co Metaalwerken geboren in februari 2019, een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en vervaardigen van metalen onderdelen, evenals het delen van kennis over deze ambachten. Matti biedt zelfs lasersnijden en lasergraveren in hout en andere materialen aan, naast metaalbewerking.

Op STEK kun je Matti vinden op woensdag en zaterdag overdag, en op maandag en vrijdag van 20.00 uur tot 23.00 uur. Voor informatie over zijn werkzaamheden kun je contact opnemen via kop.metaalwerken@gmail.com of bel hem op 0610258068.