Joyce en Leo

Reizend over de slingerweggetjes van de Vogezen begon er iets te borrelen: “Zullen we dan toch eens zo’n bordje volgen met ‘Vide de la maison’? Kijken wat het is?”
Een uur later hebben we twee kratten gevuld met olielampen, bestek en servies en krijgen we de glimlach niet meer van ons gezicht.
Zittend in onze Volkswagen T4, of Boes zoals we hem liefkozend noemen, voelt het altijd alsof we op avontuur zijn. En in dat Pinksterweekend in Frankrijk, begon dan ook ons Lejo’s Meuk avontuur.
Wij zijn Leo en Joyce. Gek op elkaar, maar ook gek van oude spullen én mooie verhalen. Niet voor niets besloten wij allebei, naast onze reguliere banen, stadsgids te worden. Het zoeken naar mooie verhalen over onze stad en ze delen met de mensen die we mee op pad nemen, vinden we beiden ontzettend leuk om te doen. Daarnaast houden we er van om in onze vrije tijd door kringlopen en over rommelmarkten te struinen op zoek naar bijzondere pareltjes. Net zoals wij als stadsgidsen op zoek zijn naar verhalen van de stad, gaan wij bij onze pareltjes ook op zoek naar de verhalen. Want van wie was het? Waarom werd het gemaakt? Waar diende het voor? Deze verhalen geven onze pareltjes een karakter.
We vinden de pareltjes op gevoel. En eerlijk? Ons gevoel blijkt besmettelijk te zijn, want we merken dat onze pareltjes, aka Meuk, gewaardeerd wordt door onze bezoekers op markten, online en in onze winkel op STEK.

Vanuit onze winkel op STEK verkopen we niet alleen onze parels, maar werken we verder aan onze wens een ontmoetingsplek te creëren voor jong en wat minder jong, geboren en getogen in Breda en buiten Breda, Nederlands sprekend en Nederlands lerend. Kortom; we brengen mensen graag in verbinding met elkaar. Dat kan aan onze tafel in onze winkel of buiten op de veranda onder het genot van een kop koffie of thee, maar ook tijdens één van de workshops en lezingen die we organiseren. We brengen mensen graag samen en waar kan dat nou beter dan op zo’n prachtige plek als STEK?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs.
Wij zijn open op donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.