De Kolenmeesters

Grillen als een baas, dat doen ze aan de lopende band bij De KolenMeesters. Zij staan voor
herkenbare gerechten, maken gebruik van duurzame producten, met een goed verhaal, op
een unieke locatie in Breda.

Eigenaren Erny en Thuan zijn echte horecatijgers. Ze leerden elkaar 25 jaar geleden kennen
in Amsterdam. Beiden hebben hun eigen horecazaken gehad en deden talloze freelance-
klussen in professionele keukens, bij grote evenementen en wedstrijden. Ze stonden samen
aan het roer van restaurant OpHeteKolen, in de loods van Brack Breda, maar een nieuw
avontuur lonkte. De passie voor grillen, goed eten én plezier leidde tot de start van De
KolenMeesters.

“Toen we ons nieuwe restaurantconcept aan het uittekenen waren wisten we één ding
zeker: eten van de grill, met af en toe een Aziatisch tintje, dat is wat we leuk vinden en waar
we goed in zijn. We koken graag met lokale en diervriendelijke producten. Vlees, vis of
vega(n), dat maakt ons niet uit. Op de grill, that’s our way off life.
De kennis die we hebben, dragen we graag over. Dat geldt voor zowel personeel – we
hebben een mooi team dat ons al jaren trouw is – als voor gasten. Je kunt bij ons zo de
keuken in lopen om vragen te stellen en/of te proeven.”

De KolenMeesters bereiden vlees, vis en zeker ook vega(n) eten. Stoer en voor ieder wat wils
dus! Van kippenpoten tot hele vissen, smokey watermeloen, dry-aged rib-eye en gepofte
bietjes met geitenkaas. “Bij ons gaat gegarandeerd niemand hongerig naar huis!”