BredaPhoto

Welkom in de betoverende wereld van BredaPhoto, waar fotografie tot leven komt en verhalen worden verteld door middel van beelden. BredaPhoto Festival is niet zomaar een fotografie-evenement; het is een internationale fotografiebiënnale die het weefsel van Breda doordrenkt met creativiteit en visuele verhalen.

Elke twee jaar, van 9 september tot 25 oktober, transformeert de stad in een podium voor de negende editie van dit adembenemende festival. Topfotografen uit alle hoeken van de wereld betreden de straten en kunstinstellingen van Breda om hun meesterwerken te delen. Samen met het publiek viert BredaPhoto de kunst van de fotografie.

Het festival is niet alleen een viering van visuele pracht, maar ook een reflectie van de wereld om ons heen. Elk jaar staat BredaPhoto in het teken van een maatschappelijk relevant thema, gepresenteerd op een prikkelende en originele manier. Hier zie je de hedendaagse fotografie in haar volle glorie, gepresenteerd met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Wat BredaPhoto echt bijzonder maakt, is de brug die het slaat tussen gevestigde kunstenaars en opkomend talent. Jonge fotografen staan zij aan zij met internationaal gerenommeerde meesters, en de uitwisseling van ideeën en inspiratie vloeit rijkelijk.

BredaPhoto gaat verder dan alleen exposities. Er zijn verdiepingsprogramma’s, participatieprojecten en educatieve initiatieven voor kinderen en jongeren, evenals samenwerkingen met tien fotografie-opleidingen in verschillende landen. Tijdens het festival kun je deelnemen aan rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops om je kennis te verdiepen en je passie voor fotografie aan te wakkeren.

Sinds 2016 strekt BredaPhoto zich uit over twee levendige gebieden in de stad: het historische stadscentrum en het hippe Belcrum. En hier op STEK, in het bruisende hart van Belcrum, hebben we onze werkplaats waar we onze tentoonstellingen creëren en ons expositiemateriaal opslaan.

De STEK-gemeenschap is van harte welkom om van onze faciliteiten gebruik te maken onder bepaalde voorwaarden. Ons doel is om de liefde voor fotografie en kunst te delen en samen een onvergetelijke ervaring te creëren, want bij BredaPhoto geloven we dat beelden de kracht hebben om de wereld te veranderen. We hebben geen vaste openingstijden, maar we staan altijd klaar om de magie van de fotografie met je te delen.