PlaSTieK

About This Project
             
Lang leve(n) plastic.

Vanuit PlaSTiEK geven Jilles en Mattie plastic afval een nieuw langdurig leven door er iets nieuws van te maken. PlaSTiEK produceert in samen werken met KO & CO metaalwerken; wandtegel, vazen, lampen tot aan bouwmaterialen van herbruikbaar plastic. Ze werken ook lokaal samen met de Gemeente Breda, de Milieustraat, Kringloopwinkels en andere duurzame ondernemers.

 

Van CD-hoesje tot wandtegel

Plastic is een geweldig materiaal. Het is in allerlei vormen te gieten, veelal opnieuw te gebruiken, sterk en gaat oneindig lang mee. Maar plastic moet geen wegwerp product zijn, want dan zit het onze natuur in de weg. Jilles en Mattie produceren producten met duizenden gebruikte CD-hoesjes per week.  Voordat deze in onbruik geraakte CD’s de wereld rond gaan om buiten onze directe controle ‘verwerkt’ te worden, onderschept PlaSTiEK ze om al dit plastic een tweede leven te kunnen geven!

 

Spuitgieten en 3D printen

Plastic afval maken ze fijn met behulp van een schredder tot korrels, ofwel granulaat. Daarna gaat de spuitgietmachine aan het werk. Deze verwarmt het granulaat tot zo’n 200 graden om het vloeibaar te maken. Onder hoge druk vult ze ons tegelmalletje. Effe afkoelen en hoppa: de 0-waste wandtegel is geboren! KO & CO metaalwerken bouwde vervolgens eigenhandig een 3D printer, waarmee ze  CD hoesjes vandaag de dag kunnen verwerken tot enorme vazen en lampen. Prachtige eyecatchers in jouw interieur én niet onbelangrijk: 100% gerecycled!

 

Creëer iets unieks

Onze tegels zijn geschikt als wandtegels in toiletten, gangen en keukens. (Ze zijn niet geschikt voor natte- en buitenruimtes.) De mogelijkheden met onze tegels zijn eindeloos als het gaat om kleur. Een marmerlook, mat zwart, een mix aan kleuren. Het kan! Maar ook het legpatroon bepaalt de uiteindelijke look van je wand. Denk aan een visgraat of halfsteensverband, wat met dit formaat tegel prima kan. Je kunt onze tegels kopen per m2. Je kunt ook kiezen voor een all-in prijs waarbij we ze ook komen zetten.

 

Contactgegevens:

Plastiekbreda.nl

info@plastiekbreda.nl

Jilles       06-11874614