Loods om oud ijzer

About This Project

   

Thijs Touwhaar heeft een grote passie: historische vaartuigen in de vaart te houden en ze zo goed mogelijk restaureren. Ook repareert Thijs oude werktuigen. Voor veel mensen is het laten restaureren van deze objecten onbetaalbaar. Er gaan nogal wat uren in zitten aan werkzaamheden die je ook zelf kunt uitvoeren. Thijs biedt ruimte en gereedschap, kennis en gezelligheid om de klus samen op te pakken. Geef samen met Thijs een tweede of derde leven aan je bootje, bakfiets, of werktuig.

IJzerwerk op maat
Thijs doet ook veel ijzerwerk op maat. Hij maakt bijvoorbeeld buitenhaarden, kachels, stalen meubels en lichte constructies allemaal van hergebruikt materiaal. Wil je iets op dat vlak maken, maar kom je er niet verder mee? Thijs denkt er graag over mee.

Naast Thijs is nu ook Clint Antwerpen  van Smederij Vulcanus actief in de loods. Clint smeed duurzame messen en geeft hierover ook workshops, zijn messen zijn te koop op: Smeedvuur | Etsy Nederland

 

Loods om oud ijzer is open op:

  • Woensdag en zaterdag

Contactgegevens Loods om oud ijzer:

thijstouwhaar@hotmail.com

loodsomoudijzer@gmail.com

06-25064864

Contactgegevens Smederij Vulcanus:

clintantwerpen@live.nl

06-49256150

 

Nostalgisch varen

Naast hun eigen bedrijfjes Kop & Co en Loods om oudijzer verzorgen Matti Kop en Thijs Touwhaar ook nostalgische rondvaarten over de singels van Breda. Het varen gebeurt in historische vaartuigen. Bijvoorbeeld in een door stoom aangedreven sloep en een aak van meer dan 125 jaar oud.

Contactgegevens:

nostalgischvaren@gmail.com

06-10258068 (Matti)  of 06-25064864 (Thijs)